I vecka 38. ( 37 fulla och 2 dagar)

Vecka 38

Har du svårt att sova på nätterna? Det är inte lätt att hitta en bekväm ställning, försök att ta kuddar till hjälp.

Nu är tiden då man inte gör mycket annat än väntar.

Veckorna före den beräknade förlossningen upplevs mycket olika av olika kvinnor. Vissa blir deprimerade mot slutet av graviditeten, blir labila till humöret, irriterade och har svårt att få någonting gjort. Andra får en drift att förbereda för barnets ankomst - se om sitt hus, sätter igång med storstädning, lagar mat, bakar och fryser in för kommande behov eller titta på lite babykläder.

I vecka 38 är medelkroppslängden  50 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 3200 gr. Huvudets omkrets är 34,8 cm. Ditt barn är nu redo för ett liv utanför livmodern. Visste du att det är barnet själv som bestämmer när det ska komma ut, graviditetslängden finns programmerad i barnets arvsanlag. Lungorna är fyllda med vätska fram till födelseögonblicket då vätskan pressas ut för att ersättas med luft. 

Någon dag är jag så trött att jag inte vet var jag ska ta vägen och vissa dagar är jag fylld med energi. Hoppas bebisen väljer den andra dagen för min del.. Har mycket ont i fogar ännu och ryggen bråkar med mig varje dag. Jag hoppas verkligen detta släpper när lilla pyret kommer ut. Känner av bebisen hela tiden nästan. Allt där inne börjar nog kännas rätt så trångt nu..
I veckan var jag på MVC och sf-måttet var på 34, hjärtljudet på 130-135. Alla prover var bra som vanligt och vikten ökar sakta men säkert.. Hade nu gått upp 10kg. De känns att man är lite framåt tung och väldigt otymplig!! En gravid flodhäst skulle jag likna mig själv med. För så smidig känner jag mig ;P

Valborg kommer att firas med Nina, Gustav, Lovis, Malin, Tobbe och Lucas. De blir grillning och majbrasa. Lugnt och skönt som vanligt.

Idag är de fredag och de vankas skräpmat och myskväll!!

HA EN TREVLIG VALBORG ALLA!! :DVardagen är tillbaka

Påskens ledighet var över.
Känns lite tråkigt ifrån att ha hela familjen hemma med mig till att nu vardagen startat och de står jobb och dagis på schemat.
Vi drog igång med en tripp med Nina, Gustav och Lovis till storforsen fredag till lördag. Vi hade de helt underbart med sol och grillning samt inga måsten. :P


Vi hade lite incidenter under resans gång med glömd frukost-mat så vi fick "oturen" att äta mumsig hotellfrukost istället samt så glömde jag lunchen till dag2 när vi checkade ut från stugan men den snälla personalen lät oss hämta våra burgare. Hiihii. Mycket skratt och våra söta små damer älskade stuglivet när dom bara kunde springa fritt och busa överallt. :D

På lördagen åkte vi till prästholm och sov över hos Natalies farmor och farfar. Efter go-mat och mycket sömn bar de iväg hemmåt för att pusta ut och tvätta all tvätt. :P Måndagen pysslade vi på hela dagen ute på gården. Oj vad grönt de blir när krattan är i farten!! :D Innan maj är slut kommer ju allt vara grönt och fint. Under eftermiddagen dök min mamma och pappa upp och vi grillade på kvällen. MYSPYS!

Påsken tog nästan kål på mig och igår hade inte en rullator varit fel när jag skulle ta mig till sängen :P Hade sjukt ont i rygg och fogar! Idag ska jag till barnmorskan och ska lämna prover samt lyssna på hjärtljudet. *längtar* de känns som en evighet sen sist. 3 veckor kvar idag!

Vår helg har alltså bara varit hela underbar!! Längtar till sommarledigheten med familjen nu.. trotts köksbygget. ;)

GLAD PÅSK!!

Påskgumman i persön hoppas alla äter så mycket godis ni orkar!
Kramar


Vecka 37Om barnet skulle födas nu räknas det som fullgånget. Barnet är moget och väl förberett för livet utanför livmodern.
De flesta barn ligger med huvudet i bäckenet, 4 procent ligger med stjärten före. Huvudet - eller stjärten - tränger ner i bäckenet och fixerar sig. Tidpunkten varierar dock mycket, hos en förstföderska kan huvudet redan vara fixerat sedan flera veckor och hos en omföderska är det inte helt ovanligt att det sker först i samband med att förlossningen startar.
Nattsömnen är inte så god som tidigare. Antingen måste du gå upp och
kissa eller så sparkar ditt barn så att du inte kan sova. Det är vanligt med ryggbesvär särskilt under senare delen av graviditeten, då kan det vara skönt att vila ryggen genom att ligga ner en stund. Bäst är att ligga på sidan med ena eller både benen böjda och en kudde mellan benen som stöd.

I vecka 37 är medelkroppslängden 49 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 3000 gr. Huvudets omkrets är 34 cm.
Från och med den här veckan är inte ditt barn för tidigt född. De mesta av lanugohåret är borta. Lungorna har mognat. Barnet sväljer fostervatten och kissar, vilket är en viktig del i balansen av mängden fostervatten. Vid födelsen har ditt barn 300 ben i kroppen medan vuxna har 206, flera är ganska mjuka till en början. Vissa av benen växer samman i barndomen.

De mesta av detta stämmer in på mig. Och känns lite som om från och med nu och fram till 6 veckor framåt kan bebisen komma. :D
Vi är redo här hemma, vaggan är bäddad nu och allt är nog inköpt så bebisen klarar sig. :P

Idag är de plock-dag. Plockar undan allt här hemma som tösen, jag och Danne dragit fram.. Ikväll blir de nog början till packning för att åka mot storforsen på fredag. Samt att jag och Nina ska handla maten vi ska äta där, när jag skrev listan kändes de som om vi inte ska göra annat än att äta. :P Hiihii
Hotell Storforsen - Fors och hotellDe verkar som om vädret ska vara toppen i helgen så de är bara att hålla tummarna att de håller vad dom lovar. Tänkte hämta gumman lite tidigare idag på dagis för hon var så trött igår kväll...

Nu väntar ost och skinkpaj till lunch och sen en vila för jag har sovit så sjukt dåligt inatt.
Kramkram och Glad påsk på er alla!!


Kö-tid i telefon och trevliga människor.

Kan ju inte bli bättre, gruvade mig för två samtal till försäkringsskassan och AMS. Men oj så smidigt de gick! Två minuters kötid på f-kassan och supertrevlig kvinna, lite längre kötid på AMS men ännu trevligare kvinna i luren där. SKÖNT! Behöver inte känna att jag måste ringa mer idag till dessa företag. :)))

I helgen var väl sista barnfria helgen på länge. Natalie åkte till mormor och morfar hela helgen och jag och Danne hyrde tre filmer och köpte hem lite goo mat. Vi har myst på hela helgen och hunnit med att städa ur bilen och byta lite däck. Jag var även på 40-årsfest när Stefan fd. butikschef har fyllt. Supertrevligt att träffa alla kollegor och vara ute bland folket. Samt goo mat och fika på de.
Söndagen kom lillhjärtat hem och oj vad vi har kramats!!!! Borta bra men hemma bäst. Mammahjärtat höll på gå i kras, kändes så länge sen hon var borta sååå länge. Svärmor och svärfar kom förbi och fikade och Natalie fick några presenter så hon kan plåga oss och leka affär hela dagarna. :P (vilket hon helst leker dygnet runt)

Vi var en sväng till Nina, Gustav och Lovis... drack kaffe, fikade och planerade vår påskhelg. Vi fick en liten impuls och bokade en stuga i storforsen fre-lör. Ska bli mysigt att komma iväg och de är ju så otroligt fint där! :D

Nu är de åter igen måndag och älsk har åkt på jobbet. Tur att de är kort vecka så jag har en lång ledighet med hela familjen att se framemot. :D

Bebbii INFO
Jaa, igår..... magen höll på att spricka tror jag! Gjorde så ont och magen spände sig SOM ALDRIG FÖRR! De ville inte heller ge sig och jag trodde aldrig jag skulle få sova. Men lyckades slockna tillslut! Nu är de bättre iaf...

Idag är jag i vecka 36 ( 35 fulla veckor och dag 5) Detta betyder att de är fyra veckor kvar nu. Bebis-väskan är nu packad men min och Dannes återstår. Oj vad de ska bli spännande att bli fyra stycken snart.

Din mage kan börja sjunka ner lite och det är lättare att andas, men det kan fortfarande vara svårt att hitta en bekväm sovställning. Kanske behöver du kissa oftare än vanligt, det beror på att livmodern trycker på urinblåsan. Ta väl hand om dig när du är gravid och planera din graviditet så att du orkar! Lägg gärna in ledighet sista månaden så att du är utvilad inför förlossning och tiden efter.
I vecka 36 är medelkroppslängden 48 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 2800 gr. Huvudets omkrets är 33.5 cm.
Moderkakan börjar åldras. Alla inre organ är färdigbildade. Barnet gör sig färdigt att födas när som helst
Underhudsfettet tilltar snabbt i mängd, kinderna är runda och det skrynkliga utseendet är försvunnet.

less på smärtan nu.

Foglossning, ryggvärken och ischias blandat med "kniven i snuttan". Nu börjar jag bli sjukt less på att ha värk och längtan efter BEBIS blir större och större.
Igår bilade jag och Natalie till Happis och träffade Malin, Noah, Elsa, Vidar, faster och Kurre. Var supermysigt och vi besökte Torneå-badhus. De blev nog en intensiv dag för min rygg. Man kan säga att de är vila som står på schemat idag.
När jag kom hem igår lade jag mig för att se D.H. och när jag skulle resa mig sen bar inte mina ben mig. Hade sjuka smärtor i ländryggen och ner i benet!! De var med nöd och näppe jag tog mig till sängen men en tröstade hand från Danne. Alllt blir bara värre och värre om jag inte vilar HELA TIDEN.

Hoppas inte bebisen stannar där inne längre än den behöver...
Nu säger jag gonatt.

Haparanda here I come!Idag ska jag och lilltjejen bege oss mot Happis. De blir att hälsa på hos min faster då min kusin från stockholm är uppe. :D Hon har med sig alla tre barnen 5 mån, 3 år och 5år. Ska bli riktigt roligt att ses, verkade också som att de blir ett besök på badhuset där.. Natalie springer redan omkring med stövlar och rygga och bara väntar tills vi ska åka. Ska försöka passa på att köra när hon sover efter lunch, när jag är själv i bilen.

Igår var de besök på MVC, hjärtljudet låg på 132. Vilket var lågt... så vem vet de kanske stämmer att de är en grabb där inne. Allt är nog mer eller mindre färdigt här hemma och bebisen är välkommen ut när den är redo. Fixerad och åter fixerad. ORUBBLIG kan man väl säga att hon sa... sen mätte hon magen och SF-måttet låg på 34 nu. Allt verkar vara som de ska. och om två veckor ska jag tillbaka... Idag är de bara 5 veckor kvar. SJUKT!
Bebisen i magen är de mycket fart på och sparkar som aldrig förr, börjar nog bli lite trångt där inne.

Ryggen värkar av ingenting nu och fogarna spökar. Under nätterna vänder jag och vrider mig hela tiden och varje gång gör de så F ont. Smärtan strålar ut i de vänstra benet mest. Och jag ojjar mig och går omkring som en nittiåring. Skulle nästan behöva en rullator så jag fixar att gå på toa och sånna grejjer :P


Måste avrunda där, damen har gjort nr 2 säger hon. ;)
CiaoCiao


grillning och premiär-grillning

Underbara lördagen ville vi spendera ute och de gjorde vi, de blev grillning med Nina, Gustav och Lovis här hemma. Korv, pinnbröd, bulla, kakor, kaffe och saft!! Mumma vad gott... Efter vi spenderat hela förmiddagen ute gick vi in och vilade, och duschade bort all grilldoft. :P Blev en PREMIÄR grillning hos Nina och Gustav senare på kvällen och OJ OJ så gott de var.. De kommer ju vara vardagsmat i sommar när köksrenoveringen startar och Natalie verkade älska kött vilket är SUPERBRA!
Idag är de ingen vanlig dag för de är min pappas födelsedag!! Hipp hipp hurra!! Blir att kalasa där i eftermiddag med mat och fika. Ska bli jättemysigt! Solen verkar vara framme idag med, känns ju underbart att få se solen så mycket... man blir direkt bortskämd och vill bara ha mer och mer och sen bort med all snö nu så vi får börja kratta och göra fint på gården.
Ska köpa massa frön till mina pallkragar nu också... så vi kan odla massa goa grönsaker i sommar.

Bebisinfo.
FEM VECKOR OCH 2 DAGAR KVAR!
Längtar bara med och mer... och får mer och mer värk i fogarna samt har jag haft mer sammandragingar nu också. Bebisen ligger nog rätt också. Så när den nu bestämmer sig så är de dags... Som sagt gör de inget för vår del om den kommer två veckor innan när jag köpte en resa till elitloppet den 27 maj åt min karl.. Hoppas Hoppas den kommer lite bara lite före... :P Ska börja äta glass och annanas samt hoppa omkring med magen en vecka före. Haha. Om de nu hjälper. :P
Imorn ska jag på MVC-besök. *längtar*

vecka 35Då var man i ny vecka igen. Har börjat känna av foglossning på riktigt känns de som och har svårt att sova vissa nätter och haltar runt här hemma. Känner att vätskan börjar pirra i fötter och händer.. Kämpar på med allt men har blivit lite piggare ÄNTLIGEN. Kanske orkar jag för att jag får vila mer nu och sen har ju solen börjat visa sig ordentligt också.
Igår erkände Danne sitt faderskap på vår nya bebis. Gick fort och smidigt och efter ett antal underskrifter så var allt klart. Vi avslutade dagen på Exotic med goomat och en lite väl dampig tjej. :P
Idag har jag klippt mig och tror faktiskt jag blev ganska så nöjd denna gång. De är så svårt att hitta en ny frisör nu när min har försvunnit. Men ska pröva fixa till de själv också för då ser man ordentligt.

Är just nu i valet och kvalet vad jag ska ta mig till vår lilla dam. På dagis idag så berättade dom att hon orkar som inte riktigt med att leka med alla barnen som hon brukar samt att hostan ställer till de för henne speciellt när hon ska sova. :( Känns så tråkigt!! Vill skynda på remissen till barn och lungröntgen, så funderar på om man kan ringa dit och prata med dom.... Hmm.
När nästa bebis kommer skulle man vilja ha en frisk och kry dotter här hemma så vi löst gåtan.

Här är en glad tjej med svullet öga som mumsar på russin.


Länge sen jag lade ut några bilder så här kommer någon iaf. :P

inväntar leveransNu har jag beställt en efterlängtad Max Factor- False Lash Effect Mascara och en Age Renew Foundation sand.
Längtar tills de kommer och de är ju sjukt att jag sparar över 100kr på att beställa de...


Då var de roliga över.

Har varit UNDERBART med ledig helg med hela familjen trotts att Natalie hade feber i lördags. Nu ska veckan starta och de är dags för projekt. Idag ska jag måla klart runt ytterdörren och hoppas att de inte blir någon nyansskillnad. Sen är projektet städa-toaletten! Sen får jag nog ta hjälp med dammsugning och skura av Älsk ikväll för de pallar inte min rygg.
Natalie får vara hemma idag med mig och mysa innan hon sätts på dagis med massa aktiviteter. Så kanske hon orkar med allt.. Hostan är bättre men den är ju kvar än så länge. :/

Igår kändes de som om vi hann med mer än på en hel vecka. Natalie var feberfri men lite hängig igår så vi körde henne till kronan och mamma och pappa... Hon fick äta lunch och sova där medans vi skulle göra bort massa jox som låg i huvudet och skräpade.
- tvätta bilen
- köpa sjätte köksstolen
- luncha
- barnens hus och köpte bla. en babysitter av enklaste sorten.
- målarfärg och såjord med frön till mamma
- hämta hem Dannes buss :D

JIPPI jag har bil nu som ni förstår! :)) Sen var de bara att åka hem och Danne packade allt i sin bil för morgondagen och jag och Natalie skrapade bort lite is så våren kommer fortare. Middag och sen finfolk på fika. En riktigt händelserik dag som ni förstår och jag försökte göra allt för att hålla ögonen öppna under hela B.B. :P

Känns som en frihet att kunna ränna om jag vill.. och har spikat onsdag för att umgås med Malin!!

Bebbi-info


Snälla bebbii skona mitt revben. Alltså kickar som tusan i revbenen och mest de högra. Hade ren total panik en kväll. DANIEL TRYCK PÅ MAGEN FÖR NU SKA BEBISEN UT!! De var outhärdigt kunde inte stå, sitta eller ligga och inte heller andas eller skratta. Gjorde så sjukt ont!!!
Imorgon ska jag och Danne till familjrätten och skriva papper för att han är fadern. Skönt kanske att göra bort nu, sen blir de ny vecka jag går in i på onsdag och måste alltid fundera på vilken vecka de nu blir men de ska väl vara vecka 35 som jag stiger in i. Alltså bara 6 veckor kvar till BF typ!!!!

Nu är de ända akuta blöjor, napp och vagnkudde kvar att inhandla. :D SKÖNT!

Nu ska jag starta min måndag. CIAO CIAO


Helg

Äntligen helg, önskade bara att Natalie fick vara frisk för en gångs skull, när man äntligen vill hitta på något med familjen så går de inte. :(
Nåja vi startade ett projekt "spackla runt ytterdörr" Känns kul att göra något bland alla små projekt som inte blivit klara. :P  De börjar bli dags att beta av detta så vi kan börja med köket sen..
Nu har vi vilopaus i soffan efter att Natalie sovit, försöker dock få i henne vätska och mat.. de går väl sisådär. Hon ber om mat men har verkligen ingen matlust och hon tycker allt smakar blää..

Nu ska jag se klar B.B. Grymt skoj att se avsnitten om skräcknatten!! :D

Läste lite gamla inlägg vid denna graviditetsvecka med Natalie och har beskrivit en smärta jag kallade "kniven i snuttan" vilket kändes VÄLDIGT bekant. Hell!! Vilken smärta som kan komma ibland framtill och de är nog något likande jag kände sist. Man glömmer så fort så de är skoj att kunna läsa om hur jag mådde då.

Nu vill en hängig tjej upp i famn så måste avsluta... och kolla på pippi.

RSS 2.0