Vecka 37Om barnet skulle födas nu räknas det som fullgånget. Barnet är moget och väl förberett för livet utanför livmodern.
De flesta barn ligger med huvudet i bäckenet, 4 procent ligger med stjärten före. Huvudet - eller stjärten - tränger ner i bäckenet och fixerar sig. Tidpunkten varierar dock mycket, hos en förstföderska kan huvudet redan vara fixerat sedan flera veckor och hos en omföderska är det inte helt ovanligt att det sker först i samband med att förlossningen startar.
Nattsömnen är inte så god som tidigare. Antingen måste du gå upp och
kissa eller så sparkar ditt barn så att du inte kan sova. Det är vanligt med ryggbesvär särskilt under senare delen av graviditeten, då kan det vara skönt att vila ryggen genom att ligga ner en stund. Bäst är att ligga på sidan med ena eller både benen böjda och en kudde mellan benen som stöd.

I vecka 37 är medelkroppslängden 49 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 3000 gr. Huvudets omkrets är 34 cm.
Från och med den här veckan är inte ditt barn för tidigt född. De mesta av lanugohåret är borta. Lungorna har mognat. Barnet sväljer fostervatten och kissar, vilket är en viktig del i balansen av mängden fostervatten. Vid födelsen har ditt barn 300 ben i kroppen medan vuxna har 206, flera är ganska mjuka till en början. Vissa av benen växer samman i barndomen.

De mesta av detta stämmer in på mig. Och känns lite som om från och med nu och fram till 6 veckor framåt kan bebisen komma. :D
Vi är redo här hemma, vaggan är bäddad nu och allt är nog inköpt så bebisen klarar sig. :P

Idag är de plock-dag. Plockar undan allt här hemma som tösen, jag och Danne dragit fram.. Ikväll blir de nog början till packning för att åka mot storforsen på fredag. Samt att jag och Nina ska handla maten vi ska äta där, när jag skrev listan kändes de som om vi inte ska göra annat än att äta. :P Hiihii
Hotell Storforsen - Fors och hotellDe verkar som om vädret ska vara toppen i helgen så de är bara att hålla tummarna att de håller vad dom lovar. Tänkte hämta gumman lite tidigare idag på dagis för hon var så trött igår kväll...

Nu väntar ost och skinkpaj till lunch och sen en vila för jag har sovit så sjukt dåligt inatt.
Kramkram och Glad påsk på er alla!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0