Utmanad av Nina Svanberg!

Brukar inte orka fylla i såna här listor men den här fyller jag i i alla fall :)

När fick du reda på att du var gravid?

29 februari 2008


Blev det en chock?

Chock gråt av glädje..

Hur gammal var du?

23

Hade du mycket halsbränna?

Ja


Spydde du mycket?

Endast 1 gång när jag åt leverpastj, kan inte äta de än.


Hade du mycket foglossning?

Ja

Ditt sf mått som störst?
SF?


Har du fått bristningar?

Jo på sidorna


Trodde du att det var en pojke eller flicka?

Pojke fram till ultraljudet, Tjej fram till vecka 35 typ sen en pojke ända fram till dagen D. Då jag hade en verklig dröm om en tjej.


Vad hoppades du på?

Bara barnet är friskt så spelar de ingen roll.

Gick du över tiden?

Nej


Födde du för tidigt?

Nej, jag födde på dagen D


Hur var förlossningen?

Vattnet gick Torsdagen och hon kom måndagen. SEEEG

Blev du sydd?

Ja!!! De värsta med hela alltet


Dragen med sugklocka?

Nej


Hur många var inne i förlossningsrummet?

Danne, tror de var tre sköterskor


Hade du någon nära med dig?

Älsk.


Vilket BB födde du på?

Sunderby sjukhus


Hur stor var bebisen?

3525g 50cm


Vad fick den heta?

Anna Natalie Lovisa Nilsson


Var allting värt det?
Yes box. Men dröjer till nästa gång...tror jag.

Utmaningen klar!!

Skatteverket, tjuvkika!

Skatteverket kräver snart deklaration av oss.. och Malin upptäckte att man kan tjuvkika om man får tillbaka några kronor eller ska betala. (de vi alla våndas för) Jag får äntligen tillbaka iår! Har gått plus minus noll nu förra året. De är så skönt att bara veta att jag inte behöver oroa mig för att öppna kuvertet när de kommer. =D

Igår trodde jag att jag skulle vara billös men hux flux stod bilen kvar så jag åkte in till Annika och hjälpte henne på G till Sundom. De är mycket att bära ner för alla dessa trappor. Helt sjukt jobbigt!! Vi käkade lunch från symfoni.. hämtade mat där innan jag kom till Annika. Vilken underbar personal... Hon såg nog att jag var stressad och satt med Natalie medans jag sprang som en yr höna för att samla ihop lite grönt åt oss. Öppnade dörrar och hämtade filten (som jag tappat utomhus) De var inte min tur dag igår.. allt gick inte som de ska. Parkeringar upptagna och ett evigt letande efter en shysst plats. Tillslut tog jag mig till Annika. De var skoj att inte bara sitta hemma och uggla en dag till.

Igår var jag med Josefine på Me & I / Blingo Party. OjOj, ville köpa allt!!! Men ekonomin tillåter inte de. Hittade två saker iaf till Natalie. (Hittade en så fin klänning till mig, men var inte värd att slösa 450:- till)



Natalie har blivit lite bättre att ty sig till Danne, igår gick de bättre än de två andra dagarna. SKÖNT!

Idag är vi hemma och gör inte så mycket, väntar på att solen ska visa sig. Och nu är de lunchdags för Lillan, majs & potatis dags!

kramis


Helgen är över igen..

Usch, varför är helgen bara 2 dagar... Vem bestämde de?
I fredags blev jag på bättre humör när min älskling kom hem och var på topp humör.. Han, jag & Natalie hade fredagsmys med mumsig middag och lite vin. Spelade kort under kvällen och sen blev de Let´s Dance i soffan. =D Lördagen började med stålande sol... Mamma & pappa kom hit för pappa skulle ut på furufjärden och grilla hambisar, mamma, jag & Danne var kvar hemma... prommade, grillade fläsk och korv och myste i solen.

Igår byggde jag mitt egna babygym så hon får lite skoj på golvet. Jag har inte tagit mig till Sofia & Micke och hälsat på ännu...(dom som så snällt ville låna ut sitt)
Igår fortsatte vi med kortspelet... såg robinson igen och spelade på datorn tillsammans... Riktigt mysig helg.. Skönt att bara vara hemma också.
Nu är de vårfix här hemma också.. Är sjukt nöjd med nya sovrummet... och min nysydda duk. =P Ska fortsätta hänga upp nya ljusa gardiner så vi får vårkänslan i kroppen.

Idag är jag själv hemma med Natalie... Danne åkte med sin pappa till stan och hjälpte något folk. =D Jag har sjukt ont i magen... Typ mensvärk, fast har ingen lingonvecka... Har sjuka problem med de...kanske stoppar in en sån spiral som alla har???! Vet inte vad är bäst egentligen....
Nu ska jag leka med min dotter. Hon ropar högt efter mig =P




Snöstormen idag förstör allt... vägarna är igensnöade...inga promenader....ingen bil... inge kul!!

dagen blev inte så kul som jag trodde

.... dagen blev inte så kul som jag trodde ...
vad gör jag för fel?
Förstår faktiskt ingenting mer...
När allt kan förändras på några få sekunder,
jag kan minsta något så fort.
Hur kommer de sig att jag måste gråta över något som jag inte rår för?
Allt kom som en smäll...
Gör så jävla ont.
Jag vill verkligen ha allt kvar... trotts att vi måste gå över eld och vatten för att de ska fungera.

Varför göra allt så komplicerat?
Kan vi inte bara vara vänner?
undrar...vad ska jag ta mig till?


Tvungen att skriva av mig lite när hjärtat värker.




Fredagsflex i helgen

Men hallååj igen, nu är jag på blogg humör igen. =D Vad duktigt att få in alla dessa blogginlägg.


Fredag igen. Veckorna bara springer iväg och jag hinner inte allt jag tänker att jag ska göra. Men igår var jag, Natalie, Malin, Annika och Liam på stan. Käkade lunch på Proppfulla Mat & Prat, handlade lite grejer till hemmet och Natalie fick också några smågrejer. Vi hade riktigt kul och de blev mycket skratt och svammel. Så skönt att vara med Malin, hon tog Natalie så jag fick äta och en liten stund själv. =D Hon är guld värd!

Idag blir de helg och jag ska bjuda Vera & Carl på lunch här hemma. Vi har inte setts på hur länge som helst.... så de blir kul att ta igen lite. I helgen ska vi kanske ut och grilla (hoppas jag iaf) Malin undrade om vi skulle med och pimpla.. så någon uteaktivitet blir de nog men hoppas att de är lite varmare än -20 grader.



Ikväll ska jag och Danne äta marinerad rostbiff och potatis samt dricka lite rödvin. Mumma Mums!

Ha en bra helg alla, hoppas solen skiner hela helgen så vi får känna på lite vårväder. =D

Vart tog Fagervalls charm vägen?




Gått ner minst 10kg?
Lite läskigt... Vet inte vad man ska ta sig till... vart tog glöden i ögonen vägen som gjorde en knäsvag? Jag som är så svag för musikgrabbar...kände inte den känslan han visade tidigare. Vart besviken... Rösten var grym som vanligt men saknade känslan.

Tur att Björn gjorde succé.


Var på kulturens hus igår och kolla på Marcus, Brolle kören, Björn, Elmo och massa andra.

Annars var de jättekul att vara på något mitt i veckan med svärföräldrarna. Danne var med Natalie, de gick väl sådär.... hon skrek hela första halvtimmen.

Nu ska jag snart in till stan... Träffa Malin, Annika & Lille Liam. Lunch och kika på prylar.
Är lite stressad.. Men ciao ciao!!


Pengarna rinner mellan fingrarna.

Idag kommer Annika & Liam, vi ska äta lunch... promma och mysa i solen. =D Så kul med fin fint väder! De är alltid kul med besök här ute i Persön. Annika bor just nu i sundom när hennes karl är i stockholm på jobb. skönt att ha dig nära. Så lätt att ta sig.

En liten tanke bara:
25 idag... känns lite som pengarna kommer in räkningar betalas och sen är de en slant kvar.... som man bara sparar och sparar, känns verkligen när man har mammapenning istället för att jobba. Och så ska man spara och spara på dagar så man får vara hemma med sin dotter så länge som möjligt. Jag skulle vilja ha kvar några dagar också till framtiden ifall man vill ta en extra vecka under sommarn.
Kanske ska börja knega lite extra så man får in en slant. =D Man saknar lite jobbet när jag är in där. De trodde jag först inte jag skulle göra men att komma hemifrån är nog viktigt för både mig och Natalie.

Vi var och handla igår också... men guuu så dyr maten har blivit. Och sen ska man ha fantasii att göra lite olika rätter var dag. Inte vet jag men min fantasi står stilla. De känns som att de ända vi äter är något med köttfärs eller korv.... HJÄLP. Har ni några roliga recept. Dela med er till mig??!!


Igår städade jag lite i köket och sovrummet. Har bytt till nya gardiner och putsat fönster. Känner mig så nyttig. Möblerade om i sovrummet också.. Så nu har Natalie sin egna hörna. Blev superfint!!
De blev så skönt att få vitt och ljust... är så less på de mörka under vinterhalvåret. =P

Nu ska jag fixa och sortera lite papper. Ha en underbar dag alle!!!

(Längtar tills imorn... får äntligen träffa dig gums!!! Malin imorn blir de kaffe och surrsurr!!! =D)

Roadtrip, mamma, Natalie & mormor

IKEA resan var såååå kul!! Åh jag önskar min mamma var ledig oftare med oss. VI shoppade lös på Ikea och myste med Natalie. Sen åkte vi på barnens hus och några outlets. Vi var inte hemma förrän vid fem-tiden! Tiden sprang iväg. Och så är resan över...suck. De är så kul att ha något sånt att se framemot.

Någon som har lust att ta en roadtrip till Piteå kanske??

I söndags så var Natalie ute på sin första skotertur i prästholm. Grabbarna var ute på isen och grillade så Robban kom och hämtade oss i pulkan. Danne och Nattis i pulkan, de gick hur fint som helst! Guuu så snäll hon är. Solen sken och de samlades tillslut en massa folk vid samma bivack. =D 
Till påsk blir de nog att vara där någon dag och köra skoter och grilla massa gott! Kanske ta sig ett glas vin så farmor & farfar kan vara med Natalie själva.

Idag blir de att vara hemma och städa till mina ikea-prylar. Imorn kommer nog Annika hit och på kvällen ska jag följa med svärmor på en show på kulturens hus med Brolle och Marcus. Biljettpengarna går till funktionshindrade....så dom köpte in massa biljetter så jag fick haka på! =D Jättesnällt. Danne blir med Natalie på kvällen.

UT I SOLEN IDAG!!
 

♥Skinande sol var dag!♥

Då var en helg till över. Och vår magsjuka är över!! =D Nu är vi friska och krya. Har varit en riktigt tung vecka och svårt att återhämta sig.
I helgen så har fredagen bestått av mys pys och Let´s Dance. Blev så glad när Laila och Magnus gick vidare. Dom förtjänade de bäst. Heja Heja!!!

I lördags hade jag lovat Danne att ha en trav dag. Så han åkte till prästholm och tippade trav och sen såg dom travet här. Jag slog en pling till mamma och pappa och dom skulle just åka till isvägen så jag hakade på. Vi gick från Södra hamn till Groselören och sen tillbaka... tog rundan runt gulzaudden och mot norra hamn sen tillbaka över stan till södra igen. Undra hur långt detta blev. Med all korvgrillning på ön så var vi ute i 2,5 timme. Så vi prommade säkert i två timmar. =D riktigt bra!!!
Idag ska vi och hälsa på i Prästholm, dom har inte fått se oss på så länge nu när alla vi varit sjuka. Ska bli kul nu när vädret är hel UNDERBART! Dom bor ju brevid vattnet så vi kanske tar en prommis på isen med vagnen.

IMORN BÄR DE IVÄG! Jag får min Ikea-resa! Mamma följer mig och Natalie dit. Oj vad shopping de ska bli har massor i presentkort! =D Då känns de som gratis. Hiiihii!
De ska bli en mysig dag med mamma och vi.... bara mysa.... äta och kaffe. Är så sjukt underbart att göra någongång då och då.

Helgens bravader!

Har ju tänkt blogga men de har varit rätt så späckat i helgen!
Fredag: vi åkte in till posten och efterlyste mitt tradera paket & hämtade ut mitt körkort. Sen hälsade vi på Pernilla & Tony med barnen Tuva & Eddie... Vi käkade hämtmat, lekte med barnen, grabbarna spelade trav & sen prommenerade en sväng på skurholmen. Vi kom hem rätt så sent på em så de var bara att natta Lillan.

Lördag: Fredde, Charin och Marcus kom, jag lovade marcus tidigare i veckan och bada pool. Och då blev man poppis! Han ville egentligen komma på en gång. Söt marcus. :D Vi badade och käkade lunch... danne och fredde lekte med alla hans gubbar och Danne lyckades lära Marcus massa svammel som (mamma charin sa: Detta får du bara göra här) Men de är väl så de ska vara... Hos mamma är de dom reglerna som gäller och alla andra får skämma bort småbarnen. Så vet jag att de kommer bli med Natalie och hennes nära och kära. =P
Sen tog jag en prommis med Natalie så hon skulle somna och Marcus ville följa med...Så vi letade fram en madrass som han fick åka på. När vi kom tillbaka så var de bara att plumsa ut i snön och åka madrass med grabben.

De är så sjukt roligt att ha barn omkring sig och när man ser hur mycket han funderar när man säger något och sen kommer en kommentar. Skrattade så tårarna kom. Danne svammlade så med Marcus vid matbordet. Och marcus busade såklart tillbaka... så stoppade han munnen mot Dannes öra...och sa: Lyssna Danne...OOOHAAAA..Skrek han. Och började skratta.
Jag sa: Nu spräckte han nog Dannes trumhinnor.
Marcus funderade.... Trummpinnar i öronen! Danne har trumpinnar i öronen!! HAHAHA!
Han har nog aldrig hört talas om trumhinnor... men ibland så glömmer man.. Hihi.

Vi skrattade så tårar kom. Så söt!!
  
Lördagkväll....började må skitdåligt. Fick sova på toaletten hela natten. Så jobbigt att må illa!! Efter den natten så behövde jag inte besöka toaletten igen men de var tungt att få i mig någon mat. Men vi tillbringade hela söndagen i soffan. Danne & Nattis har klarat sig iaf.

Jag håller på att återhämta mig idag måndag så Danne är hemma och tar hand om Natalie. Men imorn kan han nog gå till jobbet.. känner mig redan på bättringsvägen. =D

Nu ska jag försöka få i mig frukost...

IKEA??

Jag vill på Ikea... någon som vill haka på?
Är så sugen på en liten tripp och shoppa lös....



Idag har jag och Älsk ♥ hockeykväll...Heja Luleå! Vinna eller försvinna??!
Jordnötter & vatten. Mums! Har inte käkat de på hundra år.

Svärmor var här idag... hon har skaffat mig extrajobb. Ska vara vikarie om Sara blir sjuk och ingen annan kan vara med henne. KUL!! Men idag har jag känt mig lite krasslig, tur att vi inte åkte någonstans idag. Men är piggare nu hoppas de håller i sig tills imorn för då ska vi till Pernilla & Tony (har inte sett Eddie & Tuva på LÄNGE). Vi passar nog på att fylla på kylskåpet, hämta ut mitt nya körkort och göra något ärende.

RING RING om du är sugen på Ikea... annars lurar jag med mamma dit. Hiihii!

CIAO, andra perioden börjar och nötterna väntar på mig.

Hundra år sen.

Ja nu skäms jag! Jag har inte bloggat på hundra år och nu sista veckan har jag ingen bortförklaring.





Dopet var ju hur fint som helst, jag har lagt upp bilder på pixbox, KOLLA DÄR. =D De var spännande med utgång också men bilderna jag skulle uppdatera på pixbox kom aldrig ut pga av att mitt utrymme tog slut! Så lägger upp dom sen då.... Hade inte varit igång med festandet på ett år så de var riktigt skoj men ute var de en sisådär... Olivers var packat med folk så vi orkade inte stå i kö men de skulle vi nog ha gjort. Cleo var som dörr  när vi kom dit men efter midantt så ramlade de in folk, men dåligt med kända ansikten!



Nu rullar vardagen på, Danne har varit pappaledig nu torsdag, fredag två veckor tidigare och så ska han vara hemma i veckan också. De är så sjukt skönt att få lite avlösning! Helgen blir ju dubbelt så lång. I helgen var vi till Överkalix till farmor för hon hade 80-års kalas. De var skoj men hade nog inte klarat av detta utan min bror och Charin...samt var min kusin från London Linda där och sen Josse också!
       



Annika och Liam var förbi igår. Vi tog en prommis, åt lunch, fikade. Mysigt att få lite sällskap.



underbara natalie....
Hon har nu blivit 4,5 månader gammal, de har gått så fort allt. Vi hinner knappt med och de händer nya saker hela tiden. Nu har hon fått en blyg period när hon hamnar i okända famnar så kommer underläppen fram... Så sött..hoppas bara de försvinner snart. Hon har också börjat äta lite mat och gröt och ibland lite smaskens. Hon älskar allt som kommer i munnen!!



Nu blev de massa bilder... ska försöka uppdatera mera ofta nu.

RSS 2.0