fixerad.

MVC besök idag. Bebisen är fixerad och idag går jag in i vecka 34. Natalie har jag för mig var lite segare på att fixera sig, kanske måste gå tillbaka i bloggen och kolla om jag skrivit något. Annars var allt på topp med bebisen. Värdena var OK ska bara ta nån extra järn-tablett så jag håller de uppe.

Inatt fick vi vara med om en skräck-upplevelse igen med stumpan. Hon fick en hostattack och den lät inte som vanlig hosta utan som om luftrören hade täppt igen för hon fick ingen luft och då fick hon panik och grät och skakade länge. Jag bad tillslut Danne gå och ringa akuten!!! Men efter en evighet (kändes de som) lugnade hon ner sig och somnade i mina armar. Efter de fick hon sova med oss och nu på förmiddagen har hon hostat omvartannat. Trodde att den skulle försvinna denna gång men så fel jag hade. Sen Januari har vi hållt på att bli galen på hostan som aldrig ger sig. Så de första jag gjorde idag var att ringa VC IGEN för ny tid och utredning! Nu vill vi veta vad de är! De är inte normalt att hosta i fyra månader.

Nåjaa hoppas dom tar en på allvar denna gång. Måste blunda lite nu så jag får ta igen sömnen jag miste inatt..

Snäppet ljusare

Nu har jag satt i lite ljusare nyans i mitt hår. Känner mig som en ny människa. :D Våren närmar sig med stormsteg... och då blir allt så mycket lättare.

Idag ska jag skriva liten BB- lista tror jag så jag vet att jag har alla nyttigheter hemma.
Bokade tid på familjekansliet också, så Danne kan intyga att han är pappa till pyret i magen, fick tid direkt om jag ville men väntar till nästa vecka... Så jag har min bil här, i veckan har vi planerat att bogsera in bussen. Hoppas Hoppas de blir snart...

Helg och massa aktiviteter.

Ny vecka har startat.
Helgen har varit full med aktiviteter, fredagen bjöd Nina och Gustav mig och Natalie på våfflor. :) Danne var på rajraj. Jag sov dock superdåligt när man inte känner tryggeheten av honom bredvid. Drömde att jag hamnade på förlossningen med värkar och redo att föda. Så vaknade hela tiden med lite smått panik innan jag insåg att jag drömde. Lördagen rymde jag och Natalie från en sovande pappa till min mormor i Kalix. Var jättelänge sen jag var och hälsade på och vi passade på att hälsa på min kusin med familj på förmiddagen. :) Vi fikade och åt hela dagen och avslutade på Willys hemma. Lördagsgodis och lite handling till vårt eko till kylskåp. Mamma var så gullig och hjälpte mig med alla påsar. När jag kom hem fanns inte många krafter kvar och jag somnade just efter kl åtta med Danne vid min sida. Så man kan säga att vi kom ihåg earth hour iaf, för huset var släckt.

Söndagen började lugnt med stor städning av köket (så nu har vi bara toalett och tvättstuga kvar). Sen blev de ett dopp i gammelstad. Natalie har som en fisk i vattnet och åkte rutshkana ca 100ggr ;) Men nog var de mycket kallare i vattnet än herstön! Hon frös mycket i början.. Efter de så åt vi middag hos mamma och fick våra täcken tvättade.
Tyvärr fick vi se Luleå förlora också, vilket inte var lika kul. Nu får vi hejja på dom i veckan så dom fixar en plats i finalen.

Vilket toppenväder de var idag, tvingade mig själv ut på en prom med Tyra. Och de ångra jag inte en sekund. :D Får vila en stund nu innan lilla damen ska hämtas från dagis.

Bebbii info: Har känt för första gången i helgen sammandragningar. Och ajj, lite otäckt för man börjar få tillbaka minnet om när allt började med Natalie. :P Få se hur länge bebbiin ska hålla på såå.. På onsdag går jag in i vecka 34 och de är sjukt och fort detta gått. Jag vet att jag säger de hela tiden men jag tror inte jag kan förstå riktigt.
Ska på MVC i veckan också, ska bli kul att se hur mycket man växt och lyssna på krabaten.

Blev två uppdat.

ULTRALJUD

Var bara tvungen att skriva att pyret mår bra!! Ingen föreliggande moderkaka som jag själv anar så ligger bebisen långt ner med huvudet redan. Hon gjorde ett tappert försök att kolla könet men bebisen låg och knep ihop benen och de hon kunde se så såg de LITE mer ut som en grabb men de var för svårt mission som hon sa. Känns som om de kommer bli en stor överaskning ändå... kan ju vara vilket som. Skönt var de att se bebisen så stor... och frisk.
Lade in info om bebisen i förra inlägget, de stämde inte riktigt på denna bebis. Hon sa att den var normalstor men ingen bamsing. Hon mätte även huvud, mage och ben för att räkna ut vikten och den låg på ca 1500g. Litet pyre, tyckte jag de lät som...

Nu är ni uppdaterade om detta också. :D Kommer nog leva länge för den bilden!

v.33

Allt närmar sig med stormsteg. Knappa två månader kvar nu.

I vecka 33 är medelkroppslängden 45 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 2200 gr. Huvudets omkrets är 31 cm.
Huden har ett tjockt lager fosterfett, vernix, som skyddar mot fostervattnet. Barnets alla sinnen fungerar nu sedan någon vecka tillbaka. Ibland kan du få uppleva att barnet hickar, du känner ett litet tickande i magen. Visste du att ditt barn som fått en speciell berättelse läst för sig i magen kan skilja den berättelsen från andra berättelser när de sedan är födda.

Idag ska vi på vårt andra ultraljud. Längtar som tusan tills jag får se de söta pyret.. Tyvärr verkar denna graviditet fortsätta göra de svårt för mig. Har drabbats av en ihållande huvudvärk under förmiddagarna... efter lunchtid blir allt bättre. Men jag blir jättetrött av att gå och ha huvudvärk hela tiden. Bebisen verkar må bra, jag känner massa starka sparkar och huvudet ligger långt ner nu men är rörligt.

Igår träffade jag Malin, Nina, Nobban och Linn. Vi hade en heldag bara TJEJER! :D Stan för lite småshopping och sen god tre-rätters på Waldorf. :D Vi surrade i timmar och de var så skönt att jag orkade vara med efter alla dessa trötta dagar. Får ta igen mig idag...

Saknar dock min bil, är billös för tillfället för Danne som börjat på sitt nya jobb nu måste låna min bil tills vi fått in hans till Åke Eriksson (dom måste koda in bilnyckeln). Kanske vi kan rulla in den redan nästa vecka. :D Så får jag tillbaka min kära bil. Kylskåpet är tomt och de behövs kompletteras här hemma. Men nog ska de gå bra utan bilen ett tag till.

XOXO

ryggläge

Fredag och nu är jag hemma. Sjukskriven blandat med havandeskap blev de tillslut. Kommer vara hemma nu mest troligt till bebisen kommer. All energi som gått åt till detta och kraft att jobba blandat med att klara av vardagen hemma med ont och värk gick ur mig igår. Somnade kl åtta som en liten klubbad säl. :P

Idag har jag varit riktigt trött och de känns som om jag har mycket vila att ta igen innan jag blir människa igen. 

Träffade Malin idag och de blev mycket surr och kaffe. Var skönt att surra av sig för så mycket har hänt senaste två veckorna då vi inte har setts.  

Idag åker vi till prästholm, vi har inte varit dit pga jobb eller sjukdom på många veckor. Ska sova där också. :) Ska nog öva inför minivasa-loppet med Natalie och kanske grilla en bit.
Just nu är jag trött i ryggen och lade mig och vilade en sväng och såklart blir Natalie lite rabiat. Gör allt hon inte får nu.. suck. :( Hoppas hon lugnar ner sig snart. ;)

v.32

Ojoj. Ja man är väl inne på sista två månaderna nu. Idag blir de MVC besök, ska bli underbart att få höra hjärtljudet och prata med barnmorskan om min nya okända smärta under magen. :( Får de vad hon säger att de är...? Hade inte sånna här smärtor med Natalie...hmm.
Imorse vaknade Natalie jättetidigt, vi som är vana med sovmorgon till sju. Imorse var de tungt men bara att gilla. Hon ville ha välling och sen se barntv. Så ligger i soffan och myser nu med barntv.

Har bokat in en läkartid på torsdag för bedömning om fort. arbete. Så de blir spännande att höra vad han säger.


Idag så är de jobb på schemat 12-19 men först tänkte jag hinna med en lunch med Nina ute på storheden. :) Blir skoj för vi har inte lyckats ses på länge nu.
I helgen blir de nog att åka till prästholm och hälsa på svärmor o svärfar, Vi har inte varit dit på hur länge som helst för antingen har vi varit sjuka, jobbat eller så har kylan isolerat oss. Sover nog över där också.

Kram kram ha en bra onsdag alla!

Lista.

De är snart dags att inhandla grejs man bara behöver inför BF-dagen och efter såklart.
Ska börja göra en lista med sånt jag måste köpa innan bebisen ska komma ut. Bara 2månader kvar nu!! :) Längtar...
Man måste väl köpa hem miniblöjor snart också tom. Helt sjukt att de närmar sig så snabbt.

Önskar bara att turen kunde vända för mig med f-kassan o allt.. Men men bara att gilla läget. Har bokat en läkartid för bedömning. Ryggen pallar verkligen inte mer och har fått stickningar under magen. Vad är de för något??? Har jag bara glömt eller? De hugger och drar under magen nu mest hela dagarna. Kommer inte ihåg att jag kände såhär tidigare.
Idag har jag varit ledig och totalt slut i kropp o själ... lämnade Natalie på dagis i några timmar och låg klubbad i soffan hela tiden! Huvudvärk och hängig. Jag hade ingen ork att göra någonting här hemma. Ibland är de så och då är de bara att lyssna på kroppen och vila. Förkylningen för inte en piggare heller. :P När de nu tänkt gå över?


I helgen har jag jobbat. I lördags kom mamma o pappa hit för Danne var så risig fortfarande... Var LYX att komma hem till skottad gård och bro, nybakade bullar i frysen och en goo middag som väntade. Tack mamma och pappa för all hjälp!!
I söndags var Danne piggare och Natalie också. Dom hade nog lekt HELA dagen för hon var trött när jag kom hem. Vi åt ugnspannkaka som Danne gjorde. Jättegott för att vara första gången för honom. Blev bad och mys i soffan som avslut.

Imorn ska jag jobba 12.30-19. Ska nog hinna med ett besök på någon affär på storheden före. Är sugen som tusan att börja avverka min lista. Sen onsdag väntar de MVC- besök igen. :D Längtar tills jag får höra de samma hjärtat bulta.... De får en att sväva på rosa moln.


vecka 31

Ja då var jag i vecka 31 (30 veckor + 0 dagar).
Om snart exakt två månder kommer kanske pyret ut. De har som stannat av allt känns de som. Jag tänker inte så mycket på de och inhandlingen har stannat av. Jag måste nog kolla igenom en gång till så allt känns bra. Måste hämta stolen hos Malin och fundera vad man ska ha i väskan kanske. :P
De är ju overkligt som tusan!! Bebisen tycker ut sina fötter och armar och man kan tydligt känna foten spänna ut magen. Helt underbart. Han/hon har skonat mina revben hittills ganska bra. Nu kommer sparkarna ganska mitt på magen och den ligger med huvudet neråt.


I vecka 31 är medelkroppslängden 42 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 1800 gr. Huvudets omkrets är 29,5 cm. Dina aktiviteter påverkar barnets beteende - ljud från yttervärlden, om du äter, om du ligger eller går - sådana saker påverkar barnets aktivitetsnivå.




Nu har vi dock varit dålig länge. Natalie hämtade vi på dagis i torsdags med feber och kräkningar. Hennes hosta blev värre och värre. I måndags var Danne och Natalie dålig och vi besökte VC, Natalie fick en dundermedicin för hennes hemska hosta. Hostan blev mildare jättefort och nu får hon sova på nätterna. Igår hade hon fortfarande feber och var hängig men lekte mer och mer och idag har hon lekt massa. Känns skönt att se! Om hon är feberfri imorn så kanske hon får gå en sväng på dagis på fredag. Men de är så trist att vi missar snö o isfestivalen ikväll på dagis om nu inte något under sker. Danne har feberfrossa ännu. Verkar vara ett grymt virus som går med hög feber länge. Har haft lite feber men åkt på en rejäl förkylning istället. Kurerar mig emellan uppassning av familjen. ;) Imorn börjar röjning av huset!! Nu ska allt tvättas och städas.

Kramkram


Uppdatering.

Oj då, tog ett tag tills de kom en uppdatering. Jag började jobba i måndags igen och de har varit jobb sen hem och äta samt somna tidigt varje kväll. Har varit riktigt slut efter alla jobbpass. Men har varit sjukt roligt att jobba med alla underbara kollegor. :D I torsdags ringde de från dagis och Natalie hade blivit dålig. Så de var bara att hoppa in i bilen och hämta stumpan som hade kräkts när vi kom fram. Stackars liten såg helt förstörd ut och när hon såg oss blev hon jätteledsen. Så de var bara att åka hem och bädda ner henne. (bäddade ner mig själv också för att jag var så sjukt trött efter jobbveckan och låg och vilade med henne hela kvällen. Från halv åtta sov både jag och Natalie och Danne som jobbar och står i kom nog hem vid den tiden.

Sen har jag sovit så fort Nattis sovit. Skönt! De behövde jag. Natalie är fortfarande sjuk, och man börjar klättra på väggarna när solen lyser ute. Febern har inte gett sig så vi får se hur denna dag blir...

I helgen har vi varit hemma och sett barntv för de mesta igår pysslade hon lite mellan febertopparna. Så vi byggde pärlplattor och gjorde halsband. Hon älskar verkligen de, hon blir sjukt koncentrerad SÖTNOSEN! :D

Är i vecka 30 ( 29+4)
De är ju inte klokt vad tiden gått fort och om 10v kommer kanske det en bebis. Var på MVC i onsdags och då kände hon på magen och nu ligger bebisen med huvudet neråt. Han/hon blev dock irriterad som tusan när hon skulle känna var han var så hjärtljudet steg till 150 slag /min. :P Sen kickade han som tusan också länge efter det. SF-måttet var på 28 och jag hade väl gått upp nu 6,5kg.
Nu blir besöken tätare och jag ska dit varannan vecka. Känns kul och lite mer verkligt för varje gång. Har dock inte fått beslutet när jag bad om omprövning på min havandeskapspenning. Ångestframkallade de kan vara med f-kassan..... Suck.

Idag tror jag min mamma och mormor kommer. Dom är så Nattis sjuk... så dom kan inte hålla sig längre. Min mormor har inte sett Natalie på länge och ville så gärna träffa hon när hon kommit på besök till Luleå. Blir skönt för mig med lite sällskap i eftermiddag. Har inte sett folk på länge nu.. :P Vet inte om jag kan åka på jobb imorn heller om inte damen nu tänkt bli frisk...

Fattar inte??! De är så orättvist att karlar kan somna var som helst. Nu fick Danne somna om i soffan medans jag ligger här. Jag känner hur trött och seg jag är men klarar inte av att sova bara. Har fortfarande svårt att sova på morgonen. Vaknar ofta vid fyra tiden och vänder och vrider mig till Natalie vaknar. :( Och de tar ju på krafterna så jag ofta får sova på dagen eller somna tidigt på kvällen. De är väl så de är... Snart får vi börja vara ute i de underbara vårvädret och då kanske man sover bättre sen.  Och i slutet av maj blir de väl inge sova mer för någon av oss. Undra hur de kommer funka med två barn...? Undra om vi får en lika morgonpigg lärka som Natalie? 

Nu ska jag hoppa in i duschen och försöka piggna till. Frukost står också på schemat!
Hoppas på sol hela veckan!!
 

...TA TON...

Vad är de för dag idag, de är ingen vanlig dag för de är min födelsedag!!!

Tackar alla för helgens besök och alla fina presenter vi fick! Så gulliga ni alla är.
Beundrar min karl idag som åker varje dag 06.10 och ändå hann göra frukostbricka till mig... :D Fick även ett presentkort som innehöll de sötaste man kan komma på. Ska hålla hårt i de. En stan dag utan barn med honom, de som ingår är en morgonrock i present (som han för övrigt har letat o letat efter i Kalix av alla städer pga. att han är ju där varje dag, men hittade ingenting..sötplutten) Samt ingår mat och att jag får gå i vilka affärer jag vill!!! :D LYCKLIG.

Oj så trött jag var igår efter första arbetsdagen som var skitrolig! Önskar nu att jag verkligen kan jobba någon vecka till också. De tog på krafterna när jag varit borta i tre veckor..
Jobbar hela veckan nu för vi har lite personal på "villovägar", så vi ser hur de går, jag tar en dag i taget. Man blir ju tokig över att gå hemma länge.

Våren närmar sig med stormsteg, jobbigt bara att de är nollgradigt och sol ena dagen och minus 15 nästa. Men den kommer väl...

Måste kila och kolla vad stumpan gör för nu har de varit tyst alldelles för länge. Mest troligt har hon gjort nr 2.

Kram på er!!

RSS 2.0