Glad i Hatten



  • Vår kära lilla dreggeltjej har lånat pappas hatt.

Igår simmade jag typ 30min prommade 5km, idag har jag prommat 5km. Vera & Calle kom och gjorde mig sällskap... kul så slapp man gå själv genom skogen. =D

Nu är de dags att åka till mungrävaren. Hoppas jag inte behöver dra mina värkande visdomständer. RÄDD!!!
Puss & Hej


Bloggsvacka

För trött för att blogga. Är inne i en trött period för tillfället. Bloggar mera senare..

Idag har jag fixat donat, tvättat, plockat, prommat min 5km:s runda, Dammsugit bilen, dammtorkat bilen, sopat grus och kl är bara ett.... detta är de ända jag har krafter till. Att fixa hemma. Och såklart vakna med tuppen & Lilltjejen.

I veckan ska jag bara städa och fixa inför valborg. Då kommer Annika, Sebastian, Liam, Malin & Tobbe. Ska bli så kul med grillning och lite vin. =P
Får se om byn lyckas fixa iordning majbrasan så Natalie får gå på sin första. =D

Hoppas alla har de fint och ha överseende med bloggandet mitt.
Kramkram

Vaken före tuppen..

Jepp LÖRDAGEN vaknade lillan kl 05.00.... ojoj! Hon låg och surrade i sängen till 06.00 sen gick Danne upp med henne och jag vilade en timme till men hon blev ledsen men var trött men hade lite ro att somna.
Jag orkade inte mer. Tog på mig ytterplagg och greppade hela familjen (Jag, Natalie, Danne och Tyra) för en prommis kl halv åtta. =P Vi var ute och gick i 5km.... skönt men oj så trött vi var på kvällen. Somnade som en stock efter tio. Jag och Danne fastnade i tvåmans Wist och jag kammade hem 2 segrar! Vi myste och drack en öl.... Så skönt med egen tid.

Nu är jag vaken med lillan sen 06.00
Ibland vill man bara sova till 09.00 iaf... ska nog ropa hit mormor eller nåt... =P
Idag ska vi ett-årskalas.... Alicia har blivit så stor att nu är de hennes ett-årskalas!! Ojoj.

Kramis

Håll koll på min träning nu ALLA!

Jaha då vart de länge mellan bloggningarna.
Jag skyller på solen... man vill ju bara vara ute hela dagarna nu.

I veckan har jag tatt mig och simmat i tisdags med annika... vi simma typ 40 min men glömde räkna längderna. Vi surrade konstant istället.
Torsdag & Fredag har jag tagit mig ut och prommat 5km. Jag är så less att jag inte är motiverad att få bort mina sista mammakilon men nu JÄVLAR! Håll koll på mig och säg ajjja bajja när jag inte sköter mig. =P

Idag ska Annika, Seb & Liam komma och grilla med oss. Vi ska för första gången grilla på kolgrillen för i år. Mums vad gott de ska bli. =D
Mysigt att vi äntligen kan ses allihopa nu när Seb är hemma igen. =D

Nattis växer och växer, hon är ca 65cm lång väger ca 7500g. Nu har jag bytt till välling... Både hon & jag mår tusen gånger bättre. Ersättningen är ett enda blask!!! Nu sover gumsan från 19.00-20.00 till 6.00-07.00 och äter endast lite välling vid halv fem. Guuuu vad utvilad jag känner mig nu. Jag slipper springa upp och göra välling hela tiden. =D Tutten hoppar ut ibland... så då hoppar jag upp och stoppar i den igen... men annars får hela familjen sova ut.
Igår kom Faffa med en gåstol till gumsan! =) HON ÄLSKAR DEN. Trotts att bara tårna når ner så åker hon race med denna hemma nu. =D Såå söt hon är. Allt är så lätt nu med henne.... hon sover, äter och är en sprallig glad skit som vet vad hon vill. Är de något som är galet då hör man de direkt.

De var väl de!! Uppdatering iaf.
Kramisss!


Solen är här, solen är här!

Äntligen så blev påskens sista dag en soldag!
I påsk har vi varit i prästholm torsdag- söndag... Grillat, mumsat på go mat, myst, jag och danne hann en sväng på rånepuben, tagit de lugnt. Sen åkte vi till Kronan där har vi fortsatt med att äta god påskmat och myst, träffat lite släkt och vänner. Prommat ute i solen, solat, lekt, lagat stengryta med marcus, busat massor så är helt slut. De blir lite annars när barnen växer upp. De gäller verkligen att ha kvar barnasinnet. Marcus är 4 år och en hel härlig grabb. Vi har varit ute och lekt, busat inne, brottas, myst, ritat, gjort trolldeg... Allt mellan himmel och jord. Tur att Natalie kan åka från famn till famn så jag hann göra allt detta!!

Nu är jag fortfarande kvar här och ska ut i solen en sväng.. Förhoppningsvis träffa Sofia & Alicia.
Ops, lillan vaknade. Ciao Ciao!!

Packning..Check!

Yes, nu har jag packat allt från ytterplagg till blöjor. De bär iväg över påsk till prästholm & kronan. Skoter, mat, grillning, vin och gott sällskap!
Under dessa påskdagar lär ju min bloggning upphöra. Kanske slänger in ett inlägg om jag hinner.



Annars vill vi alla i familjen önska en trevlig PÅSK!!







Igår så var vi i stan hela dagen. Köpte lite smågrejjer till min karl, pappa & Natalie. De var jättemysigt att mamma tagit en ledig dag och var med oss. Annika & Liam mötte oss på stan och tog en lunch och strosade en stund. Sen åkte jag och mamma till Ö&B och inhandlade godis och brun utan sol DOVE. Billigt och bra!
Sen IcaMaxi och fick oss lite käk.
Påvägen hem så hämtade vi upp pappa Danne och så åkte hela familjen hem till Persön.

Snart så slutar Danne och då blir de raka spåret till P-holm.
Ha de fint allihopa, måste kila och ta hand om sessan...
kramiss

The City 10.00

Idag ska Natalie och jag göra stan med Mormor / Mamma. =D Annika kanske möter upp på en fika. =D Mysigt att få en heldag!!
De blev helmysig dag igår. Käkade hemmagjorda räkmackor. Mums. Gick prommis på andra sidan, vi mötte Josefine där... oj vad världen är liten. Josefine & Malin kände visst varann från barnsben. Hiiihii! Helt sjukt vad alla känner alla.

kramkram


REDOVISNING: SIMMNING 900M IGÅR. (NÄSTA GÅNG TAR VI 1KM)

Ps. är så sjukt lycklig nu Ds.

Finbesök

Idag kommer Malin & Nobban!! Ska bli så kul att ses. De dröjer alltid så länge emellan varje gång...
Hoppas på god lunch, kaffe och nybakt bulla samt en prommis. =D Solen kom tillbaka idag.

Igår lyckades jag baka rosenbröd... De är så mumsigt med hembakt. Bara man orkar så och göra. Jag gjorde också en 3veckors sallad. Dom är så grymt goda! Pröva!! (vitkål, morötter, purjo, lag på olja, vinäger, salt, socker och lite svartpepper. Jag stoppade i lite salladskrydda också.)

Igår hade Natalie en BAD-DAY, hon kräktes ner mig och henne. De är väl denna barnmat som gör att de lättare komemr upp. Suck. Tvättade hela dagen igår. Måste ju ha rena kläder till påsken. Vi tänkte bege oss till prästholm torsdag eller fredag och stanna till lördag eller söndag och sen åka till mina föräldrar på söndagen. Ska bli riktigt kul med påsk, sol, skoter, vin, mat och sällskap.

Nu måste jag ta på mig ett face... =D

STHLM-resa bokad och klar!

Åh igår var nog sista soldagen på länge. Jag & Natalie var ute och prommade i stan ca 6km. Skönt att solen var framme. Mormor & morfar var ju med oss och vi lagade middag där. Vi planerade vår STHLM-resa också!! =D
I juli bär de av hela familjen med min mamma & pappa till sthlm från onsdag till söndag! Såååå kul! Vi fick tag i flyg för 4 pers för 3500:- (så billigt) Och så fixade jag gratis boende hus min kära kusin Malin. Dom är ute i sitt torp då så vi fick låna deras lägenhet. SÅ SNÄLLT! Ringde henne igår för att kolla om hon visste av någon shysst camping men hon propsade på att vi självklart skulle bo där. (jag hade faktiskt inte en tanke på de först men de blir hur bra som helst, så vi tar nog hyrbil några dagar också)
Ska bli så kul att kunna göra något med Lilltjejen så hon ser när hon blir äldre vart hennes mamma & pappa lyckades ta henne.

Idag är jag hemma billös som vanligt.. känner mig så trött idag dock. Lillan har börjat sova till åtta i några dagar men idag så ringde pappas klocka 06.00 så då slog hon upp ögonen. suck. har svårt att somna om.

Blir nog att plocka i allt skrot som ligger här och var här hemma.
Imorn kommer Malin och Nobban... hade glömt att malin var ledig...hon ringde igår och påminnde mig. Kul ska de bli. Luncha och dricka massa kaffe. HIIHII

Ha de fin fint!!

Ger lite nya bilder på princessan af persön!

Åter helg igen!

Fredags mys i soffan...


Vaccinationen på gumman vart lättare än så länge. Hon skrek inte lika länge efter sprutan.. tog bara några sekunder så började hon surra på min axel..(hon berättade hur ont de gjorde... och att hon var såå ledsen.)
Hon var lite gnällig mot kvällskvisten, men än så länge är de ingen katastrof.

Igår var vi hemma på kvällen och lagade tacos, spelade lite kort och lekte med Natalie. Hon älskar verkligen att ligga naken utan blöja. =)



I Onsdags hade vi träff med föräldragruppen... Vi var på smaka och åt. Jättegott! Jättefint!! Jätterymligt!!!
Bild 1: Jennie & Tilde Bild 2: Josefine & Ebba
  

Före de hann jag på mammas jobb, Natalie har tänkt börja jobba där snart..För mormor får man göra allt bus. Hihi


Nu ska vi beställa från Bodega, mums med lite drink i sommar. =D

SKRÄCK (upplevelse) NR 1

Igår kom jag och Lillan hem vid 14-tiden...
Jag satt och pysslade på golvet brevid en sprattel bebis.. Tyra var också hemma. Helt plötsligt börjar hon skälla in mot köket och tittar upp mot vindan. Jag platsar henne... trodde att blåsten ute kanske lät lite. Helt plötsligt kommer något SVISCHANDE förbi mig och krachar in i i fönsterrutan. Ser ett svart fladder... Detta är en stor KAJA!!! Som blixten kastar jag mig upp och rusar mot toaletten!!! Glömmer Natalie och Tyra!!!! Helvete.... För alla ni som vet är min största skräck FÅGLAR, små som stora! Under min högstadietid var jag och mitt ex ute och fiskade i prästholm vid en liten sjö.... där blev jag olyckligt vis anfallen av två gigantiska svanar... (prommenerade kanske vid deras bo eller nåt) Efter detta är jag livrädd för fåglar! Samlade mig snabbt för att hämta Natalie och Tyra...så rusade fort fort fram och plockade upp en skärrad bebis... Tog tag i tyra och och in oss alla i toaletten. Ringde Danne och grät.... HJÄLP!!! Prinsen som han är kastade han in sig i bilen och skyndade sig hem... Jag visste även att min mamma var på G hit så ringde flera ggr tills hon svarade... Hon kom före Danne och jag uppmanade henne att komma direkt in till toan. Skynda dig mamma! Jo jo jag kommer. De tog riktigt länge för henne att komma in.... (de visade sig senare att hon trodde jag drog ett aprlskämt...så hon sölade in!!) Modig mamma som man har så tog hon Dannes 45 till finsko som försvarsgrej och gick in till vardagsrummet. Fågeln var YR som bara den och fumlade sig mot köket.... Mamma öppnade flera fönster och dörrar och tillslut så flög den ut! PUST!!!!

Danne kom med Svarvare men mamma hade ju redan fått ut den. Han hade också trott att jag skämtade först men när tårarna till och med kom förstod han att de bara var att skynda sig.
Vi listade ut tillslut att denna Kaja har kommit genom skorsstenen..... STÄNG SPJÄLLET ALLA!! SE UPP FÖR KAJOR!!
Nu är spjället stängt!



Nä, idag har jag prommat.... lekt med dottra min och nu ska jag ställa till med storbak!
Hoppas ni njuter av en skoj händelse.

Simmning, oj vad skönt!

Jag & Annika har nu planerat in simmning i G-stad på onsdagar! Nu ska vi komma iform. De är bara så synd om Nattis... Hon blir så ledsen när mamma inte är hemma. Vad gör man? Ska vi härda henne?
Några kvällar jag har varit borta nu och samma sväng varje gång. Hon skriker hysteriskt! Min mamma och Danne är de som har fått springa fram och tillbaka med vagnen hela kvällen. Men de är väl en utvecklingsfas hon hamnat i....
Så tråkigt för henne..och de skär i hjärtat när jag hör hur hon låter.. jag känner inte igen min tjej. Men nu har jag NY energi.... för att vara med min kära lilla tjej.

Nåjaa... idag hade vi träff med föräldragruppen... men först hamnade jag & natalie på min mammas jobb där vi besökte alla tanter. Nattis hade mycket uppmärksamhet där kan man säga. Hihi!

Sen var vi på nya SMAKA... Oj så stort, fint, rymligt!! Gott käk och trevliga tjejer. Såg en skymt av LillCalle & Johan där och sen råkade vi stöta på Sofia & Alicia... (VI MÅSTE SES SNART GUMS, kommer inte ihåg sist vi sågs.) Är så jobbigt nu när vi bara har en bil så jag har ju bara den då & då... och jag har inte gett mig in på bussturen än. Så jobbigt att passa massa tider.

Kramiss

RSS 2.0