stiligt

Stiligt värre har Nina gjort min blogg. Var grymt less på alla dessa stilmallar man får välja mellan och när man inte kan själv så är de tur att man har fina vänner! :D
TACK NINA!

Jaa, äntligen har man slutat spy. Vilken hemsk magsjuka! Tror de kändes snäppet värre bara för att man har BIG-bauta magen också. Men nu är jag pigg som tusan och höll mig vaken till halv elva igår. OTROLIGT! Annars har handling och städning varit på schemat i veckan vilket vi lyckats med. Tyvärr så har vi haft lite otur också, höger kylskåp ville inte funka mer, tvättmaskinen slutade funka, kylan kröp in i huset, magsjukan anlände, en tvårig har trotsat oss.. Ja alla dessa faktorer gjorde veckan lite tyngre. Men som tur är har man en händig karl som lyckades att fixa tvättmaskinen igår och idag är de bara 10 minus ute. :D Allt löser sig med sinom tid. 2-års trottset vette tusan vad man ska göra med.. Hon gör ALLT hon vill och allt hon kan. Hon gör sånt hon vet att hon abslout inte får och osv. TIPS? Försöker sätta rimliga gränser hela tiden men de är inte roligt att få bråka så mycket hela tiden. Man får nästan dåligt samvete om man säger till henne hela tiden. Känns som att jag förbjuder allt... men jag vet innerst inne att HON VET att hon egentligen inte får. Så jaa.. svår gåta för oss att lösa?

Idag har jag lämnat Natalie på dagis för de är mer förberedelser inför kalas imorn. :D Mamma kommer och hjälper till också. Ska bli roligt med en heldag med henne.

Några fina bilder mamma skickade till mig på sötungen!


        


magsjuk

... Nu när man äntligen skulle tillbaka till jobbet så blir jag magsjuk. :( De var inte de roligaste när de känns som om magen ska vändas ut o in. Bebisen kickar och jag mår dåligt, ingen bra kombination. Fick ligga på toaletten mer eller mindre igår till halv åtta. De känns bättre idag men försöker få i mig någon mat så bebisen också har lite att ta av.

VECKA 29
Ja de stämmer nog. Känns bara overkligt. Barnet väger ca 1,5kg nu och sparkar för fullt i magen. :) Mysigt att känna sånna starka sparkar och nästa vecka har jag tid på MVC så vi får lyssna på hjärtljudet igen. Idag skulle barnmorskan ringa ang proverna ingen kontaktat mig om. Hoppas bara att allt var bra..

Den här senaste tiden har Danne 30 års-kalas stått på schemat. Darling blir ju 30 till helgen. Ska bli kul, hoppas bara jag hinner bli bättre och ingen i familjen blir sjuk..
Så handlning, bakning, och bokning av allt möjligt... för att inte glömma presenten. Ojoj, mycket att tänka på men snart har vi avverkat kalaset. :)

erica

vanlig tisdag.

Brrr. -29 idag, sved på kinderna när jag gick till dagis med Natalie. Nu inne och har satt på kaffekokaren. De är en efterlängtad kaffekopp! Har sovit dåligt i flera nätter nu. Vaknar av mig själv och kan inte somna om hur mycket jag än försöker.. Så är inte så pigg och glad när Natalie vaknar före fem på morgonen. Jag vet att hon är sjukt trött för hon är grinig och ligger och skruvar sig i vår säng... Hmm. Säkert stör någonting henne, hon har fått lite mer eksem senaste dagarna igen så de kan vara de också.

Har varit trött varje kväll nu så ögonen har lagit igen före åtta. Måste föröska vila mig till rätta idag, imorn ska jag faktiskt jobba. :D Ska bli så skönt!! Då får jag någonting att göra...


Igår shoppade jag lite grejer, ett par galonisar att ha på dagis när de nu blir vår.. En finstickad "pippi-stuk" babytröja, kläder till lördag och baslinnen. Sen hittade jag ett fynd på lindex. De var ett 10kr läderarmband!! :D Och mitt Miss Sixty smycke passade på det. (har inte haft på mig de på över ett år när de andra gick sönder.)Precis vad jag behövde.
De är sjukt men alla vårkläder har typ kommit in på butikerna så måste nog testa vilka kläder hon kan ha... för snart är de slut.
Åt lunch med Annika och tog igen lite surr vi inte fått på länge. Så de var supertrevligt.

Hemma idag.. längtar till kylan är över. Är kanske bara någon dag kvar nu..
erica.

Ärende-dag idag

Ska fixa några smågrejer inför helgen idag. De hinns även med en lunch på stan med Annika. Ska bli kul att ta igen lite surr.
Nu ska jag göra mig klar inför dagen. Måste kanske kolla upp mitt schema i veckan. (har tagit semester fre-sön, för länge sen) och jobbar nog bara onsdag. Jag som var så rastlös.. Jaja, blir kanske mera nästa vecka då.

Erica


en dag kvar...



...BB börjar om. Hoppas att de är värt att se! Ska då se första på kanal 11 imorn.
Nedräkning nu då...



Idag blev vi bjuden på middag hos Nina o Gustav, känns LYX. Så skönt... Och kul med sällskap i denna eviga kyla. Imorn skulle kanske Malin, Tobbe o Lucce komma förbi. Bara sällskapshelg! :)
Ser skidor och vilar efter några timmar i köket. Har lyckats baka allt nu till lördagen, blir bara att göra resten på fredagen före och lite handling i veckan.
Känns inte så stressigt med födelsedagskalaset. :D




CRASH

Dammsugning får jag leja över till Danne. Fy så ont jag fick igår.. Kämpade att hålla tårarna borta, men kunde knappt gå...
Nog ska man ha otur.. Tror denna lilla bebis har fått för sig att ligga under naveln tills den ska vända sig så de kickar och boxar mig på kissblåsan hela tiden och de känns VÄLDIGT obehagligt!!
Kom just på att ingen barnmorska eller doktor har ringt mig ang förra provet jag tog, undra om dom glömt mig eller om de bara var bra kanske? :P

Idag är jag ledig med gumsan och hon är överlycklig och trött. Så vi myser idag här hemma under varma filtar. :)
Tog oss idag till ICA och helghandlade samt köpte playdo och ett set tillbehör till henne för jag antar vi kommer sitta inne resten av helgen. Blir en bak och pysselhelg kanske. :D

NU SKA JAG LÄGGA VED I BRASAN...

Torsdag och evig kyla

Försökt att hålla igång idag för att se hur de går nu när man inte kan vara ute.

Bakat tre sorter nu till kalas
Dammsugit
Skurat
Tvättat
o handtvättat (vilket jag aldrig gör)

Känns bra att jag fick endel gjort, skulle behöva städa Nattis rum och byta i lite sängar. Om kroppen orkar kanske jag fortsätter ikväll. Har förstått idag att dammsugning inte är min grej. Denna ischias dyker upp så fort jag tittar på dammsugaren. :P Svårt att låta bli sånt när jag ändå är hemma.
Saknar jobbet lite för börjar som bli rastlös men saknar nog jobbarkompisarna mest! Ska pröva att jobba nästa vecka. :D
Hoppas de går bra.

Snart ska jag hämta Nattis och hon ska få vara ledig imorn med mig.. vi får hitta på lite inne aktiviteter.
Trist bara med detta kalla väder. Jag kollade YR nyss och dom lovade kallare fredag och ännu kallare lördag och superkallt söndag. Vilken toppen helg vi kommer ha! :P

Chip o Hej

Sibirien 287

Vill inte skriva för fingrarna fryser till is innan jag blir klar. ;P
Nästan så är de iaf. Guu vilken jobbig vecka som vi sent kommer glömma. Så här kallt så här länge har vi nog inte haft.... och såhär kallt i huset har vi aldrig haft!! De kyls ner... vi har extra element, men trotts att de stiger någon grad så känns de hopplöst. Vill bara gråta över detta just nu. Hormonerna hoppar lite upp o ner hela tiden så man är ju så sjukt känslig vissa dagar!
11,6 i köket och 13,0 i vardagsrummet. De är inte mänskligt!! Nu känns de som att renoveringen av köket GÖR VI till sommaren och inga men. Vi måste helt enkelt!



Vecka 28
Ibalnd måste jag kolla en gång extra, vecka 28 idag!! Som sagt fortsätter allt gå jättefort. Bara 12 veckor kvar, vilket känns väldigt overkligt. Har nog bara babysitter och babygym kvar som jag skulle vilja ha... Sen har jag väl typ allt.
Innan babyn kommer måste jag på apoteket och inhandla lite inlägg o sånt gorm... samt kanske lite miniblöjor. Sjukt att man börjar tänka på sånt.
Tycker bebisen i magen är lugn men känner av den mycket med sparkar långt ner under naveln mest. Tycker de verkar vara en snäll bebis som mest sover. De är ju bara hoppas på de :P

De stora problemet är fortfarande hur man klär sin bebis i maj, juni....? Tips!!

Nu måste händerna också krypa ner under täcket för de börjar gå lite seg att skriva.
Ciaociao


Kärlekens dag

Darling överaskade med rosor.



Han är ju bara sötast! :D LYCKLIG!

Idag hade jag ett tandläkarbesök som jag hade ångest över. Men tydligen så behövde jag inte det. Lagningen dom skulle göra var ett osäkert hål så dom tyckte inte de var viktigt. Vi får se när jag ska tillbaka på röntgen, om de visar något. (som måste göras efter graviditeten)

Annars har man de kallt överallt. 15 grader i köket idag. USCH!! Så nu har vi tjockisar och kofta hela bunten. Danne går tom. med täckbyxor. Hiihii.
Man blir så låst när de är kallt och våra prommisar tar stryk. Vägrar gå i över 20 minus. :(

Ikväll har vi soffmys och film.
xoxo


Winner!

Skip hop skötväska *camo*
Vann denna skip hop skötväska för 200kr. :)

Kul att ha något mer grabbigt till grabben. Men den funkar ju till en tuff tjej också :P
Varit hemma och skrivit brev till FK idag, tyvärr. Hoppas bara att dom kan ändra sitt beslut. Fick tyvärr bara halv havandeskapspenning. Vad är skillnad från år 2008 när dom beviljade de. Joo att jag fick en surtant denna gång. Less jag blir.

Nåja. Jag firar nu med en alkoholfri öl min vinst på tradera. 
Fredagsmys med Danne nu när vi nattat Nattis, godis och let´s dance.

Trevlig helg allesammans. 


Sista tredjedelen.

Nu går jag in i sista delen av graviditeten. Jag är i vecka 27 (26 fulla veckor och 1 dag)!!

Bebisen kickar men tycker de känns som en lugnare bebis. Den ligger rätt så långt ner så alla sparkar träffar under naveln och den träffar ofta kissblåsan. :P
Jag har ju ont som tusan i ryggen och allt går ner i vänster ben och fot. Ömmar som tusan! Har även tagit sista blodprovet igår och nu väntar jag bara på att dom ska ringa och säga hur de var.
Den väger över ett kilo nu och är ca 30cm lång. Helt otroligt vad fort allt gått. Måste kolla in så vi har allt redo, några grejjer har vi och fixa innan den ska komma ut. Vill ha ett babygym, babysitter och sen efter nästa UL så kanske vi köper några mer kläder.
Har dock lite panik över vad man har på bebisen under just denna tid av året. De är nog mitt största problem! :P Känns som man är nybörjare ibland. hiihii

Natalie och jag har just ätit frukost och ska bege oss ut i minus 23 för att ta oss till dagis. Sen ska jag till sjukgym för lite massage.. Ska bli riktigt skönt eller så inte!! ;)

PS. Sovmorgon för första gången på väldigt länge, 06.45!! DS.

 


VC+ME= sant

Jaha då har jag varit på VC fredag, måndag, tisdag och nu blir de ytterligare en dag till, onsdag! Dom måste ta om ett prov som visade lite lågt. Järnet var de bara bra med så nu är de köldkörtlen (eller hur de nu stavas) som dom ska ta ett till prov på. Less jag är på dom och hur less ska dom inte vara på mig!

Vilade idag på dagen men då blir jag så trött att jag inte ens vill vakna. Bara blunda och sova vidare. Tur att jag har Natalie att hämta på dagis så jag tar mig upp tillslut.
Ikväll blir de prom med Nina för jag behöver frisk luft och röra på mig lite. Och min rygg har mått superbra av alla prommisar vi lyckats med. :D

Hade middagsgäst av Natalies farfar. Natalie spelade "Allan" som vanligt och var världens lyckligaste! Hon älskar verkligen när vi får besök!! Nu bygger hon lego och leker. Sötungen!!!
Imorse efter besöket med henne på VC så hade ju farbror Dr lyssnat på henne. Då sa hon:
Mamma, doktorn lyssnade på min bebis i magen.
Härliga unge! Hon har ju varit med mig på MVC och lyssnat på lillen i magen 2ggr så fantasin kom igång. Försökte förklara.. men hur lätt är de? ;)

Sjukskriven.

Sjukskriven i två veckor. Jag håller mina tummar hårt att jag kan jobba sista månaden sen innan graviditetspenningen börjar. Jag håller ju tummarna att jag får den bara FK ringde mig idag och ställde några dumma frågor så vem vet vad dom hittar på. Kanske inte får den beviljad. Men har samma jobb med samma förutsättningar?! Så konsitgt om de inte blir beviljad nu?

Igår var jag en sväng på jobbet o lämnade in papper o sånt. Då hade S en jättebra ide att jobba lite kortade pass så som 8-14, då man känner sig som piggast! Så blir de så sen så kommer jag fixa de galant. Men ska vänta och se så bara ryggen blir bättre.

Idag ska jag ringa ang. Natalies hosta igen, Guu vad less dom kommer vara på att se mig igen på VC!! Tycker de blivit många besök nu på kort tid. :P
Sjuklingar...

blöjbyte dags!
xoxo


dittodatt

Åhh hade en underbar dag på badhuset där jag låg o flöt omkring med magen. Var såå skönt för ryggen i den varma barnpoolen. Natalie var som en liten tok och åkte rutshkana tusen ggr och hamnade under vattnet någon gång men fortsatte bara springa omkring med de uppblåsbara-armarna runt hennes armar. Utan dom hade hon nog druttat många gånger. Helt slut tjej somnade på vägen hem t.o.m. :D 

Hennes hosta håller i sig så kommer nog bli ett till läkarbesök för henne snart. Hon hostar så inte hon eller övriga familjen får någon sömn. Var vaken mellan 00-03 inatt. Jobbigt. Hostade hon inte så sparkade bebisen eller så snarkade Danne o så hade jag molande ryggvärk i ländryggen. 
Blir nog att vila en liten stund idag.

Har fått en läkartid kl 10 idag så får se vad han säger till mig. Försöker få tag i min sjukgymnast också så jag kan få lite behandling kanske. :P
Ibland tänker jag: Nu är de nog bra igen.... Men jag behöver bara böja mig en gång för att bli påmind om smärta. :( Ibland får man tycka synd om sig själv också. 

Tur att Natalie sköter sig mycket själv och leker för sig själv nu på morgonen. :)

Vilar..

Vilar min stackars rygg som inte verkar hålla mer. De är så sjukt jobbigt att inte ens kunna ta på sig stumporna utan att tårarna kommer. Efter igår kom de ordentligt IGEN.
Vet inte hur allt kommer bli nu... måste nog ta mig i kragen och tänka på mig o bebisen. Önskar såå att jag kan jobba till graviditetspennigen startar. Men måste nog fundera om.... :(

I helgen blev de mys med räkmacka o cider i fredags medans Danne åkte o spelade lite hockey med the grabs. Lördagen blev en städdag. Städade hela huset med hjälp av Danne så de gick rätt så snabbt. :) Sen på kvällen åkte vi till Malin, Tobbe o Lucce och åt kinamat med lite hockey på TV. Mysigt. Men låg mest i deras soffa med vetekudde under ryggen.
Idag är de söndag och helgen gick superfort. Idag har vi lovat lillstumpan att åka på badhuset. Så vi ska dit med hela gänget. (Malin, Tobbe, Lucas, Nina, Gustav, Lovis o sen jag, danne o Nattis såklart.)
Blir att flyta omkring på magen i varma vattnet tror jag. :P

Nu blir de siesta för min del, gumman sover.

xoxo

mvc o nyttigheter

Ja då har man hunnit med en massa nyttigheter.

Plockat o åter plockat
Tvättat två maskiner
Vikt 2 maskiner
Tömt diskmaskin
Och fyllt den igen
Mvc o lyssnat på pyret
Lämnat Gumman
Prommat m Tyra

Ja blev en morgon med full aktivitet.
Varit på MVC och Natalie följde med. Fick väga mig och hade gått på 2,5kg nu. Nattis fick också ställa sig på vågen och nu väger hon 13kg vår lilla tjej. Sen fick jag stick i fingret vilket visade på dåligt järnvärde trotts att jag äter järntabletter. Så dom tömde mig på fyra rör. Kändes lite snurrigt efteråt. Jag har någon dag känt lite yrsel. Kan ju vara därför jag varit så sjukt trött också. Så nu får jag vänta på provsvar över helgen iaf. SF måttet låg på 24 och hjärtat slog på bra, 143 låg de på. Tror de är lite lägre än vad Natalies låg på.

Natalie är nu på dagis och jag ska vila ryggen innan de blir dags för jobb kl 15.00 och blir de HELG! Längtar tills få ha en ledig dag med mina darlings.

Baka liten kaka



Fått två kvällar med Natalie. Vilken skillnad att sluta 3 eller 4 istället.
Idag skulle jag duscha nu på kvällen och hon skulle absolut med. Jag har aldrig sett hon ha så kul när hon duschat.. Tror vatten skräcken i ögonen håller på att försvinna. :D Hon dansade och klappade och sjöng!


Lyckades baka semlor tillslut. Och oj så gott de var!!  :D



Annars är de inte så bra. Idag när jag var på väg upp för viadukten vid storheden fick jag sladd på bilen och snurrade något varv med bilen. Hamnade tillslut åt galet håll... fick lite smått panik men lyckades vända och sen köra till jobbet utan att något hände med bilen eller mig. PUST!! Lite skakis man var en stund efteråt!!!

Nu är jag hemma och kan knappt gå. Fy så ont jag har... de är så tråkigt att ha så ont för de sliter på humöret också. Blir nog en tidig kväll och jag hoppar över vår prom också. :(


Semmelbak?

Blev sjukt sugen på semlor. Ska man kanske ta och testa baka sig några. Vill ju ha special med vanlijkräm!! Har aldrig bakat semlor men fick för mig att man kanske skulle pröva på de. :D

Gör vi något fel?? 05.00 idag med!! Både jag o Danne var sjukt trötta men de var bara upp och hoppa för lilla damen kunde inte ligga stilla. När hon går på dagis brukar hon sova typ till klockan sex iaf. Men inte nu... :( Får väl passa på att vila under min lediga helg istället.

Nu vill Natalie komma till mamma. Ciao Ciao

Middags-tips?

Då har man klarat halva jobbveckan.
Inventeringen gick ju hyffsat bra idag med Saras hjälp. :D Så då var de gjort och jag har börjat med nya spacet. Finns så mycket att göra hela tiden. Tiden bara springer iväg varje dag.

Blev kyckling med egengjord currysås o ris till middag och matlåda till oss båda. Jag har sjukt dålig fantasi om vad man ska laga till middag. Blir samma sak varje vecka känns de som... Vad äter ni? Fiskpinnar, köttbullar eller korv är basföda i detta hus. Eller köttfärs.
Sen är de svårt att bryta mönstret och laga något som man inte vet att de är gott. Så nu får ni ge mig tips på goo vardagsmat.
Idag varierade vi med kyckling som vi äter sällan. Danne är inte så förtjust i kyckling, fisk eller fläskkött.
Längtar till sommar då vi kan grilla allt. :D

Sommaren är välkommen närsom här på 287! Less på snöskottning och -20 grader!

Om en timme blir de kvällsprom med Nina igen. Vi tog en vilodag igår så idag måste vi gå... Är jättetrött idag och har värk här o där. Men man blir väl lite piggare iaf med frisk luft! Och sen vet jag att ryggen mår bättre så de är väl bara att ge sig ut i snön. :P
Nu ska jag mysa med en trött tjej...
XoXo


Tisdag eller.

Idag börjar min jobbvecka. Man blir lite dagvild ibland när man inte börjar på en måndag.

9-19 har jag framför mig idag, har lagat lunchlåda nu på morgonen för de finns så trista grejer på ica att försöka äta till lunch. Och sen vill man ta vara på halvtimmen och inte springa och irra på ica. Idag blir de nog att försöka förbereda för inventeringen imorn med Sara. Hoppas vi hittar igen alla grejjer.

Igår blev de en kvällsprom med Nina. Var sjukt tungt men vi fixade de på en timme iaf. :D Ryggen min mår så mycket bättre av att jag rör mig och jag tror jag klarat mig från sjukskrivning för att vi kämpat på med prommisarna varje vecka nästan. ;)

Har skickat in graviditetspenningen (som de nu heter) och jag har helt glömt bort hur lång handläggningstid.. Men men svaret kommer väl innan mitten av mars iaf. Vet inte hur jag ska fixa de om de inte beviljar den? Vissa dagar funkar de inte alls med rygg och kropp.
Ramlade nästan med Natalie här i helgen för att ryggen inte höll. Så läskigt när man inte ens kan lyfta sitt eget barn. :(
Hon blev jätterädd och ledsen och då fick jag ont i mammahjärtat.

Nu ska jag gå och koka lite gröt till damen.


xoxo


RSS 2.0